Hoe gaat dat,

autorijles?

In de eerste lessen leer je om de auto onder controle te krijgen en te houden. Je leert sturen en schakelen. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij de baas bent over de auto, en niet andersom. Stapje voor stapje zul je vorderingen maken. De ene les oefenen we iets nieuws, en dat herhalen we de volgende les. Als het nodig is oefenen en herhalen wij het nog een keer, tot we de volgende stap kunnen doen. Van drie nieuwe dingen tegelijk leren word je niet gelukkig! De basis moet goed zijn, en daarop bouwen we verder. Je begint aan iets nieuws als je het vorige beheerst. Dit zorgt voor een mooie opbouw van wat je leert.

 

Als je het sturen en schakelen al behoorlijk onder controle hebt, leer je weer allemaal andere nieuwe dingen erbij. Waar je precies op moet letten tijdens het rijden (o.a. voorrangregels) en hoe je bijvoorbeeld het beste kan parkeren.

Op een bepaald moment heb jij alles geleerd en hebben wij alles geoefend; Je bent een goede chauffeur en je gaat vol vertrouwen naar je examen!   

Renault captur

We rijden in een Renault Captur. Je zit (en rijdt!) hier heel comfortabel in. Doordat het een iets hogere auto is heb je een zeer goed overzicht in het verkeer en de wat grotere spiegels zorgen ook voor heel goed zicht. Daarnaast is het ook nog eens een prachtige auto om te zien! Het oog wil ook wat natuurlijk.

Auto 058Rijles Leeuwarden.png

lessen van 1,5 uur

Je wordt opgehaald en weer teruggebracht. In jouw les hoef jij niet iemand op te halen of thuis te brengen. De hele les is voor jou. Een voordeel van lessen van anderhalf uur is ook dat je minder vaak een ochtend of middag in hoeft te plannen. Je rijdt uiteindelijk evenveel uren tot het examen, maar bent wel minder dagdelen kwijt. In overleg zijn rijlessen van één uur ook mogelijk. Op een plezierige manier leer je autorijden, en hoe je het geleerde ook ná je examen blijft toepassen.

Fred Smids Leeuwarden 058Rijles.jpg

opfriscursus

Heb je al langere tijd je rijbewijs en wil je weer eens één of meerdere lessen volgen? Bijvoorbeeld omdat je lang niet meer gereden hebt, of omdat je ervaring wilt opdoen met nieuwe verkeerssituaties? Neem contact met me op om te zien of ik wat voor jou kan betekenen. Wellicht dat je na één of enkele lessen weer veel zekerder rijdt!   

Heb je nog vragen, laat het me weten via de contactpagina en ik zal je zo snel mogelijk antwoord geven!